keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Elämä heittää yllätyksillä

Viime päivät ovat olleet blogissa hiljaista koska elämä on ollut niin kiireistä.
Ilta-aikaan en ole jaksanut enää blogia päivitellä ja viikonlopun jälkeen tulleiden uutisten jälkeen en ole oikein edes osannutkaan.
Myrsky pääsi unikouluun sairaalalle lauantaina, ja pääsi sieltä tänään pois. Nukumme nyt ensimmäistä yötä kotona ja saa nähdä miten paljon herra ränkkää taas kotona.
Ensimmäiset kaksi herätystä tähän asti on mennyt tutilla ja tassutuksella ohi.
Sain myös Myrskyn nukahtamaan ensimmäistä kertaa IKINÄ itse omaan sänkyynsä.
Toivottavasti unikoulussa saatu edistys pysyy nyt kotonakin.

Yritin jonkun verran nukkua univelkaakin pois, mutta sen sijaan Arttu kipuili niin valtavasti että kävimme useamman kerran päivystyksessä pojan kanssa josta meidät käännytettiin kokoajan kotiin. Kolmannella kerralla tilanne muuttuikin sitten ja meidät otettiin tosissaan.
Artulla on aaltoilevia vatsakipuja silloin tällöin, nyt taas todella kovana.
Poika makaa kipukohtausten aikana huulet valkeana selällään jalat koukussa ja liikkumatta vastaten vain kuiskaamalla yhdellä sanalla kysymyksiin.
Kipujen helpotettua lapsi on liki normaali itsensä mutta kieltäytyy taas syömästä mitään kiinteää. Jokunen aika takaperin tutkittiin sen lisäksi tiheentynyttä virtsaamistarvetta ja hikoilua. Näiden oireiden seurauksena veriarvoissa kalium tippui normaalin alaraja-arvoksi ja sen allekin. Sen lisäksi Artun otsaa särkee.
Nyt kaikkeen liittyi taas uusi oire.
Huomasimme Artun rinnassa kämmenen kokoisen turvotuksen, näytti sille kuin pojalle olisi kasvanut toisen nännin yläpuolelle rinta. Niin iso turvotus siinä oli joka lillui ihon alla sitä painellessa.
Poika kävi ultrauksessa sekä röntgenkuvissa ja turvotuksen alta paljastui neljä kasvainmaista muutosta, kalkkeutuneita pieniä tasaisen pyöreitä, aivan kuin olisi hauleilla rintaan ammuttu. Pallurat ovat kiinni kylkivälilihaksissa ja vaikuttavat hyvälaatuisille sen perusteella etteivät ole siitä kiinnittyneet muihin vieruskudoksiin tai luihin ja eivät sisällä paljoa aktiivista verisuonitusta joten eivät kasva nopeasti. Kuvat kävivät usealla radiologilla ja lastenlääkärillä ja kukaan Mikkelissä ei tiedä mitä nuo muutokset ovat tai mihin ne voisivat viitatakaan. Ovat kuuleman mukaan sen verran erikoisen näköisiä etteivät osaa sanoa mitään niistä. Meillä on nyt sitten kiireellinen lähete Kuopioon yliopistolliseen sairaalaan katsomaan mitä Artun rinnassa on.
Näin se elämä jaksaa yllättää.

*Arttu odottelemassa ultrausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti