sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Häppää, humppaa ja hömppää

Olen ollut aiemminkin sitä mieltä että alkoholinkäyttö tekee tyhmäksi ja olenkin sitä harrastanut riittämiin joskus aiemmin.
Päätin kuitenkin jossain vaiheessa rajoittaa alkoholinkäyttöä suoraan sanottuna siksi että olen aivan TÄYSIN idiootti kännissä. Ja tympäännyin siihen lähiympäristössäni että joka ihmeen asiaan pitää saada ympättyä se alkoholi, niinkuin mitään ei voisi tehdä ilman.
Nykyään tämän surun kanssa alkoholinkäyttö pieneenkin humalaan on melko riskialtista ja vie minut tepastelemaan laukaisualustalle jossa käytännössä mitä tahansa saattaa tapahtua, joko surun, vihan, katkeruuden tai minkä tahansa purkautuminen.
Toisinaan toivon että voisi rauhassa rentoutua tutussa ympäristössä muutaman ystävän kanssa, mutta ei ole sellaista luksusta ollut liiemmin tarjolla. Julkisille paikoille minusta ei ole, eli ravintoloihin. Ne muutamat illat jotka olen käynyt esimerkiksi keikalla jossain tai yrittämässä viettää hauskaa iltaa ovat päätyneet jokalailla katastrofiin. Keikoilla haluaisin käydä kyllä mutten vaan pysty siihen ja se turhauttaa aika paljon kun lempibändin keikka menee ohi koska ei saa itseään liikkeelle.
Silloin tällöin, ehkä kerran kuussa tai kahdessa, otan kotona sen yhden tai kaksi iltaolutta tai lasin viiniä, se on ihan sopiva käytäntö minulle viime kuukausien aikana. Mutta tosiaan, tuntuu että eilen ottamani kahden oluen jälkeen, en osannut ajatella mitään koko päivänä. Jo tuo määrä alkoholia tämän väsymyksen siivelle riitti "tyhmentämiseen" että ajatus lakkaa kulkemasta ja oikeastaan koko päivä on mennyt muutoinkin vähän ohitse.

Menin liian myöhään nukkumaan, Myräkkä pyöri koko yön vieressä levottomana ja heräsi puoli seitsemän. Univelkaa alkaa taas olemaan niin että sitä voisi jakaa koko kylälle. Myrsky olisi pakko saada nukkumaan paremmin mutten jaksa "unikouluttaa", olen siihen liian väsynyt ja liian herkässä tunnetilassa. En pysty kuuntelemaan sitä itkua mitä siitä seuraa.
Ilman sitä unikoulua meidän yömme ovat yhden pienen miehen show vailla kunnon lepoa. Aamu oli sen vuoksi taas melkoisen nihkeä ja menin jo ensimmäisille päiväunille mukaan nukkumaan ja vajosin uneen välittömästi korvan koskiessa tyynyä. Ilopilleri tosin ilahdutti aamulla osaamalla pyytää "humppaa" ja tanssi riemusta hyppien.

En ole oikeastaan saanut mitään järkevää aikaiseksi tänään lukuunottamatta jouluvalojen poistoa ikkunasta joka lienee näin pääsiäisen aikaan ihan aiheellista jo.
Isommat lapset olivat yön mummilassa ja tulivat vasta illasta kotiin ja ilahtuivat Angry birdien uudesta pesästä jonka olin virkannut valmiiksi. Istuskelimme lasten kanssa kuvaten tipuja, nauraen musiikkivideioiden animaatioille ja syöden suklaamunia. Emme käyneet virpomisreissulla, pelkkä mummin virpominen riitti tälle pääsiäiselle.

Ehkä toisinaan on ihan hyvä olla ajattelematta mitään. Vaikka en ole siitä pitänyt aiemmin, niin ehkä on syytä opetella tätä enemmän. Mitään arkea kummempaa kerrottavaa tästä ei kyllä synny mutta ihan mukavaa hömppää tämä välillä on.

*Älä tipu reunalta!


*Täältä tullaan, pois alta tiput ja männynkävyt!


*Nuoret, vihaiset tiput

1 kommentti:

  1. Tervehdys, myötäymmärrys... Sanaton ja pahoillani olen tästä kaikesta, mitä teille(kin) on tapahtunut.

    VastaaPoista