maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pienet ja pyhät

Pyhät olivat ja menivät, samoin kävi unien. Isommat vandaalit olivat pari päivää mummilassa evakossa raivoavaa Myrskyä, joka teki kyllä kaikki mahdolliset temppunsa näyttääkseen tahtonsa nukkumisasioissa.
Herra herää edelleen nyt jo viikon kestäneen unikoulun jälkeen yhä lähemmäs kymmentä kertaa yössä eikä rauhoitu kuin ottamalla vesihörpyn pullostaan.
Eli mitä saimme aikaan seitsemässä päivässä? Ainakin vauva nukkuu nyt omassa sängyssään sen sijaan että jonkun pitäisi olla kokoajan vieressä vahtimassa untaan. Ja maito on poissa öistä vaikka vedestä haluaakin huikan. Ymmärrän kyllä että vauvalla on uniassosiaatio-ongelma ja hän yhdistää juomisen nukahtamiseen, mutten tämän viikon valvomisen jälkeen ole missään kunnossa enää jatkamaan tiukkaa linjaa asian kanssa. Univelkaa kun on koko Myrskyn olemassaoloajalta pataljoonan verran tämän viikon valvonnalla terästettynä.
Tänä aamuna peilistä tervehti melkoisen sairaan näköinen, etäisesti itseäni muistuttava takkutukka joka hädintuskin pysyi pystyssä ilman massiivista määrää kahvia. Voi pyhä pääsiäispupu sentään että voi ihmistä väsyttää!

Pyhinä kaiken pysähtyessä jäin miettimään pyhiä ylipäätään. Harvalla meistä tuntuu olevan taitoa pysähtyä sellaisten asioiden äärelle oikeasti vaikka kaikki sulkevat ovensa ja ympäristö osoittaa eräänlaista seisausta jonkin asian vuoksi.
Onko meillä enää pyhiä asioita? Halusin kovasti pohtia tätä enemmänkin näin uskomattoman näkökulmasta, en vaan saanut ajatuksistani millään kiinni tämän väsymyksen takaa. Yleensä teen päivittäisiä asioitani ja näpertelen pitkin päivää vähän kaikenlaista. Ja ajatustyöni kulkee mukana kuin juokseva virta päivän uomassa. Iltaisin huomaan tulleeni jonkun asian kanssa lammelle, jossa on pato, joka vaatii purkamistaan. Vaan ei tällä kertaa.
Aloin hieman jo turhautumaan kun mietin kuumeisesti onko meille mikään enää pyhää? Koska koin hankalaksi lähestyä kysymystä yleisellä tasolla kysyin itseltäni: mitkä asiat ovat minulle pyhiä, minkä vuoksi pysähtyä?
Virta vie minut vain arkisen elämän äärelle, elämä on aina pyhää. Jokainen asia jonka haluat on pyhä. Pyhyys ei ole kadonnut mistään, ihmiset eivät vain enää tunnista sitä. Koska kaikki tavallinen on pyhää.


*Sisarusten pyhä hetki
*Ei edes väsyneenä voi olla hymyilemättä tällaiselle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti